Unik

Sigrid Olsen – Alle er annerledes

sigridolsen
Sigrid Olsen

 

 

Sigrid Olsen (f. 1958) er opprinnelig fra Lødingen. Hun debuterte med barneboken Trippelgjengen og Loftsmysteriet på Kolofon Forlag i november 2016.

Hun er bosatt i Bærum med samboer, og har fire sønner.

Bakgrunn: Hotell og restaurant. Bedriftsøkonomi.

 

 

«Alle er annerledes»

Novellen «Alle er annerledes» er en hverdagshistorie det er lett å kjenne seg igjen i. Han anklager henne for å være vanskelig og annerledes enn alle andre. Hun undrer på om livet burde vært annerledes.

Et lite utdrag:

 

Hva er det med fotball som gjør menn så ville at de nesten går fra forstanden?

Bare fordi en liten rund ball havner mellom to stenger med en rutete netting mellom.
En fyr med svære hansker forsøker å ta ballen før den treffer nettingen. Han som står mellom stengene, og er den eneste som kan ta i ballen med hendene. En annerledes regel gjelder for ham enn for de andre, som bare kan bruke bena. Han har annerledes klær på selv om han tilhører laget.
Hvem er det som har funnet på dette spillet? Bruke energi på å løpe etter en ball, og enda verre: Bruke energi på å se på at andre løper etter en ball. Voksne menn, tenkte hun.

 

Novellen publiseres i antologien Unik, som lanseres 15. mars 2017, og hvor overskuddet går til Stine Sofies Stiftelse. Boka finansieres i stor grad gjennom forhåndssalg. Den koster 299,- og leveres fraktfritt til alle som forhåndsbestiller innen 1. februar.  Du kan bestille boka i ALEA Forlags nettbutikk:

unik

Reklame