Unik

Lille pike – Lisette Askø

lisette
Lisette Askø

«Unik» har fått svært gode tilbakemeldinger. Boka blir omtalt som «fantastisk» og «sterk.» Noen har også kalt den «et smykke.»

Forlaget har allerede overført 15.000 kroner til Stine Sofies Stiftelse! Salgstallene kryper imidlertid fortsatt oppover, så de kan vente seg mer penger på konto 🙂

Antologien inneholder en rekke sterke og tankevekkende tekster. En av tekstene som går som en rød tråd gjennom hele boka, er teksten «Lille pike.»

Teksten er skrevet av Lisette Askø, som i tillegg til tekstforfatter er forlegger, initiativtager og prosjektleder for hele antologien

Nedenfor kan du lese første del av historien.

«Far!»

Ei lita jente kom løpende inn i stuen, med musefletter som spratt rundt ørene. Et stort smil dekket hele det lille ansiktet, og det lyste av de store øynene. Hun kikket seg rundt etter faren, og oppdaget ham sittende stum i stolen ved veggen.

«Far!»
 Faren svarte henne ikke, men ble bare sittende og følge henne med blikket. Hun var ikke vant til at han var så tilbaketrukket som han hadde blitt de siste dagene.

«Far?»
 Sa hun enda en gang, og da han fortsatt ikke svarte henne danset hun smilende bort til ham.

«Far. Fru Nilssen på hjørnet har fått kattunger. Eller katten deres har fått kattunger. De lurer på om vi kan få en. Kan vi? Å, kan vi få en liten katt?»
Den vesle jenta snakket hektisk og engasjert, mens en ivrigheten hennes hadde farget kinnene kledelig røde. «Nei», svarte han slitent.

«Men de er så vakre, spesielt den svarte med hvite poter. Og jeg skal passe på den selv. Jeg lover! Mamma ville ha elsket den!»
 Den vesle jenta smilte uten fortenner, og med skinnende øyne.

Faren reiste seg og kom bort til henne i en rask bevegelse. Han løftet hånden og plasserte den i ansiktet hennes med et smell. Den vesle jenta kjente tårene presse på, men hun turte ikke annet enn å bli stående stille. Kinnet ble varmt og en mindre kledelig rødfarge spredte seg utover. Hun kjente at det prikket i huden.

«Jeg sa nei. Du kan slutte med den fordømte løpingen og skrikingen, og ikke snakk om moren din. Hun er død. Det hun mente har ikke lenger noen betydning.»

Vil du vite hvordan det går med «Lille pike»? Bestill Unik i dag, og få boka med denne og et titalls flere gode noveller, historier og dikt tilsendt i posten.

Bestill i nettbutikken

1 tanke om “Lille pike – Lisette Askø”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s